en

Rot 2009

Burgenland, Österreich
Rot
Varieties
Blend (Zweigelt, Merlot, Blaufränkisch, Syrah)
Quality
Qualitätswein

2 Awards

11/2013
2014
16.5
16.5 points
06/2013
Weinguide 2013
90
90 points

Analytical data

Alcohol
13,0% vol
Sugar level
dry

Wine description

Verführerischer Duft nach Beeren, Pflaumen und einem Hauch Nelken, gepaart mit der Würze, Mineralik und Kraft der südburgenländischen Erde.Toller Einstiegsrotwein und perfekter Speisenbegleiter!

Drink recommendations

Trinktemperatur: 16 - 18 °C

Food pairings

Wild- und Kalbspasteten, Lasagne, Pilze, Rindfleisch, Weisschimmel- und Rotschmierkäse (z.B. Romadur, Limburger)

About unserwein.at

Your Personal Wine Companion

unserwein.at is your wine cellar and virtual wine advisor, your note book and knowledge advance. Join in, manage your wines and tasting notes. Also find current, complete information - absolutely independent and at first hand.